Kaneeli-toorjuustu täidisega kringel

January 5, 2011
Kuidagi lennates läks eelmise aasta lõpp ja nii mõnedki jõulu- ja pühadeteemalised postitused satuvad seetõttu hoopis uue aasta algusesse. See kaneelikringel sai valmistatud töö juurde kolleegidele. Meie väike jõuluoote laud nägi välja selline:
Lauale sai:
Pitsa singi, juustu ja ananassiga
Iseküpsetatud leib puuviljadega ja ürdivõi
kaneeli-toorjuustu täidisega kringel
Kringli jaoks taina tegemisest olen pikalt rääkinud siin. Valmistasin sama koguse Richard Bertinet' i magusat tainast. Toorjuustuga täidis teeb kringli mahlasemaks.

Täidise jaoks:

2 karpi (300 g) Farmi maitsestamata toorjuustu
kaneeli, suhkrut

Täidise jaoks hõõru toorjuust kaneeli ja suhkruga kreemjaks.

Kui tainas on kerkinud, siis jaga see kolmeks osaks ja rulli iga tükk piklikuks ristkõliku kujuliseks ja määri peale 1/3 täidist ning keera rulli. Kolmest rullist põimi kokku pats ja ühenda pärjaks.Määri kringel pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures orienteeruvalt 30 minutit.
Soovi korral kata kringel glasuuriga, selleks vajad:

25 g võid
2 sl kakaopulbrit
suhkrut
strösseleid

Sulata või ning sega suhkru ja kakaopulbriga ja nirista veidi jahtunud kringlile. Soovi korral puista peale ka strösseleid.

0 comments: