Ahjusoojad juustukuklid

 Juust teeb minu arvates iga toidu ainult paremaks. Saiade ja muude sarnaste küpsetistega on samamoodi. Mis võiks olla mõnusam ahjusoojast juustukuklist- sobib nii suvel kui ka talvel, nii hommikueineks kui ka õhtuks. Retsept pärineb raamatust "Ahjusoojad leivad- saiad".


Vaja läheb:

300 g jahu
25 g pärmi
2,5 dl piima
1, 5 dl riivitud juustu
25 g võid

Määrimiseks muna
Peale riivjuustu ja seesamiseemneid

Soojenda piima ja lahusta selles segades murendatud pärm. Seejärel lisa riivjuustuga segatud jahu ja sega ühtlaseks. Lõpuks sõtku jurde pehme või ja jäta tainas 30 minutiks sooja kohta kerkima. Vormi kerkinud tainast umbes 15 väikest kuklit ja lase neil 15 minutit ahjuplaadil kerkida. Pintselda kuklid munaga ja riputa peale veidi riivjuustu ning seesamiseemneid. Küpseta 200 kraadi juures 10- 12 minutit.

Kommentaarid

Piip ütles …
Aitäh retsepti eest!
Tulid just ahjust välja. Millegipärast taigen ei kerkind hästi (liiga palju rasvainet? liiga kuum piim?), aga kuklid tulid täitsa kenad. Võbiolla natuke magedad. Teravamaitselisema juustuga tulevad vast paremad - mul tavaline mahedamaitseline Eesti juust.
Jaanika ja Signe ütles …
Võta heaks, Piretti! Millist juustu kuklites kasutad, on täpselt maitse asi ja loomulikult võib kukli pooleks lõigata ning enne söömist ka vahele ühe viilu juustu panna :)