Seesamiseemne- karamellilaastud

 Mõnus magus amps, mille retsept pärineb Jamie Oliver' lt. Mulle meenutab miskipärast natuke seesamihalvaa maitset. Komponente valmistamiseks on vaja küll minimaalselt, aga kuuma karamelliga tegutsemisel tuleb olla igatahes ettevaatlik.

Vaja läheb:

455 g sukrut
200 g seesamiseemneid
8 sl vett

pane suhkur koos veega pannile keskmisele kuumusele ja kuumuta segades seni, kuni moodustub siirup. Kui siirup on kergelt kuldne, lisa seemned ja kuumuta seni, kuni see muutub tumekuldseks. Siis vala seesamikaramell õliga määritud fooliumile ja silu noa abil seguvõimalikult õhukeseks. Lase umbes 15 minutit jahtuda ja murra tahvel suupärasteks tükkideks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Proovisin seda retsepti - ei õnnestunud, suhkrust moodustus vahutav siirup, ehk oli temperatuur vale, kuid seesamiseemnete lisamisel sai sellest segust suhkrustatud seesamiseemnepuru. Otsisin üles originaalretsepti, kus on vee asemel kirjas 8 sl võid. Teises muganduses oli vist samuti kirjas vesi, kuid lisatud oli lause, et peale seemnete lisamist ei tohi enam segada... Eks proovin uuesti, sest ka minu saadud puru maitse meenutab mõnusalt halvaad.

Parimat!