Muretaignakorvikesed hapukoore- muretainast

 Vahel on mõnus muude suupistete vahele pidulauale paigutada ka erinevate salatitega täidetud korvikesi. Korvikesi aga ei pea tingimata poest ostma, vaid võib vabalt ka ise valmistada. Kui on olemas spetsiaalsed korvikese vormid, siis muidugi on parimad need, aga sobivad ka muffinivormid. Meie korvikesed valmisidki muffinivormi pesades mõnusast hapukoore- muretainast, mille retsept pärineb ilmselt mõnest nõukaaegsest kokaraamatust.

Hapukoore- muretainas:

1 klaas jahu
1/2 tl soola
60 g võid
3 sl hapukoort
Sega kokku tükeldatud toasoe või, jahu, sool ja hapukoor ning sõtku tainaks. Aseta tainas tunniks külmikusse tahenema. Suru tainas õhukese kihina vormide põhja ja äärtesse ning küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni korvikesed on kuldsed. Jahuta ja serveeri koos meelepärase salatiga.
 *Meie serveerisime korvikesi lihtsa makaroni salatiga, mis koosnes keedetud pisikestest sarvekestest, värskest kurgist, laste vorstist ja keedumunast ning majoneesist.
Lõppu üks pilt ka tervest suupistevaagnast, mis pidulauale sai:

Kommentaarid