Juustusarvekesed

January 25, 2011
 Väga lihtsalt ja kiiresti ning üpris vähestest komponentidest valmivad juustusarvekesed sobivad hästi hommikukohvi kõrvale. Aga kindlasti kaunistavad ka igat pidulauda. Eriti maitsvad just soojalt! Retsept Pärineb Naistelehe Nipiraamatust.

Tainas:

4 dl jahu
2 dl riivjuustu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort


Täidis:

2 dl riivjuustu

määrimiseks muna
peale seesamiseemneid
Taina jaoks sega jahu ja küpsetuspulber, lisa tükeldatud või, sool, riivjuust ja hapukoor ning näpi ühtlaseks tainaks. Rulli tainas õhukeseks ümaraks rattaks ja lõika 8-12 sektoriks. Puista igale tükile veidi riivjuustu ja keera sarvekesteks alustades laiemast otsast. määri munaga ja puista peale seesamiseemneid.
Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 225 kraadi juures 10- 15 minutit.

0 comments: