Toorvorstikesed

Kuna verivorstide tegemisel jäi seasoolt üle, siis otsustasin, et proovin ka toorvorstikesi teha. Retsepti eraldi ma ei hakanudki otsima, vaid otsustasin katsetada hakklihatäidisega ehk siis midagi kotleti taina laadset. Mõttes oli naturaalses sooles grillvorstikeste maitse, mida suvel ikka aeg-ajalt poest ostame ja grillime.
Liha. mida vorstide sisse panna, võib olla ka valmis hakkliha, kui hakklihamasinat käepärast ei ole. Kindlasti ei tohiks liha (või hakkliha) olla liiga taine, sest muidu on vorstid liiga kuivad. Rasv lisab vorstikestele mahlasust. Muide, edukalt saab vorstikesi ka külmutada!


Vaja läheb:

seasoolt
1 kg sealiha (hakkliha)
1 kg veiseliha (hakkliha)
2 sibulat
2 küüslauguküünt
3 tl soola
musta pipart, muskaati

Kõigepealt aja liha 2 korda läbi hakklihamasina. Kui kasutad valmis hakkliha, siis võid muidugi selle etapi vahele jätta. Siis koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk. Prae sibul ja küüslauk kergelt õlis läbi.
Sega kokku hakkliha, praetud sibul- küüslauk ja maitseained.
Soolte ettevalmistamisest on pikalt juttu siin verivorstide postituses.
Edasi tuleb lihtsalt võtta lehter, ajada seasool sinna otsa ja sõlmida ots kinni ning läbi lehtri ajada lihasegu soolde. Võid puulusika otsaga kaasa aidata, et sool ühtlaselt seguga täita. Liiga täis ei maksa siiski lükata, muidu võib sool lõhkeda. Mina tegin sellised parajad jupid ja sidusin vahekohad nööriga, aga võib ka mõned keerud sisse keerata soolele. 
Vorstikesi võib kohe ahjus pannil küpsetada või pliidil pannil praadida Sobivad ka grillimiseks.
Kui kohe tarvitada ei soovi, siis saab neid edukalt sügavkülmas säilitada.
*Toorvorstikeste teost on bloginud ka Mari-Liis.

Kommentaarid