Lihtne kõrvitsapüreesupp
Seda lihtsat ja mahedat suppi serveerisime jõuluõhtusöögi esimeseks käiguks. Supi retsept pärineb väikeste mugandustega toidutarest ja samuti lisandi idee. Supp ise on mõnusalt kerge ja magusa kattega. Karamelliselt pähkline kate lisab supile pidulikkust.
Supi jaoks:
0.5 l köögiviljapuljongit
800 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
2 tükeldatud küüslauguküünt
0, 5 dl kohvikoort
muskaati, soola, pipart
Katte jaoks:
100 g tükeldatud metsapähkleid
3 sl fariinsuhkrut
Kuumuta puljong keemiseni ning lisa tükeldatud kõrvits ja küüslauk. Hauta tasasel tulel 20 minutit kuni kõrvits on pehme. Püreesta supp ning sega juurde koor ja maitsesta.
Katte jaoks kuumuta segades kuival pannil suhkrut ja pähkleid seni, kuni suhkur hakkab sulama. Sega läbi ja tõsta pliidilt.
Serveeri suppi karamellitud pähklipuruga.
Supi jaoks:
0.5 l köögiviljapuljongit
800 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
2 tükeldatud küüslauguküünt
0, 5 dl kohvikoort
muskaati, soola, pipart
Katte jaoks:
100 g tükeldatud metsapähkleid
3 sl fariinsuhkrut
Kuumuta puljong keemiseni ning lisa tükeldatud kõrvits ja küüslauk. Hauta tasasel tulel 20 minutit kuni kõrvits on pehme. Püreesta supp ning sega juurde koor ja maitsesta.
Katte jaoks kuumuta segades kuival pannil suhkrut ja pähkleid seni, kuni suhkur hakkab sulama. Sega läbi ja tõsta pliidilt.
Serveeri suppi karamellitud pähklipuruga.
Kommentaarid