Koorene kartulivorm

April 3, 2013

Tõeliselt maitsev ning mõnusalt koorene kartulivorm. Valmib kiirelt ja lihtsalt, mistõttu sobib suurepäraselt ka tööpäeva õhtutel perele valmistamiseks. Retsept pärit väikeste mugandustega siit.

Vaja läheb:
14 keskmise suurusega kartulit
500 ml piima
400 ml 35% koort
3 suurt küüslauguküünt
200 g juustu

Esmalt koori kartulid ning viiluta õhukeseks. Seejärel kuumuta potis piim, koor ja purustatud küüslauk. Järgnevalt lisa piima-koore segule viilutatud kartulid ning kuumuta veel ca 3 minutit. Kui kartulid on veidi pehmenenud, tõsta need vahukulbiga ahjuvormi põhja. Kui umbes pooled kartulid on ahjuvormi põhja laotatud, lisa pool riivitud juustust. Siis pane uuesti kartulite kiht ning viimaks vala kogu vorm üle piima-koore seguga. Kõige peale raputa uuesti juust. Küpseta kartulivormi 20-30 minutit 170 kraadises ahjus.

1 comments:

  1. Anonymous said...:

    Väga lihtne valmistada ning maitsev :). Aitäh!