Õhuline kohupiimamaius
Klassikalise rammusa pasha asemel võib lihavõtte lauda kaunistada ka õhulise hapukoorest, kohupiimast ja vahukoorest valmistatud maiusega. Pähkelid ja puuvilju võib lisada oma valikul juurde.
Vaja läheb:
350 g hapukoort
2 dl vahukoort
380 g rosinatega kohupiimakreemi
2 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 granaatõuna
100 g metspähkelid
10 lehte želatiini
1 dl piima
100 g piimašokolaadi
Vaja läheb:
350 g hapukoort
2 dl vahukoort
380 g rosinatega kohupiimakreemi
2 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 granaatõuna
100 g metspähkelid
10 lehte želatiini
1 dl piima
100 g piimašokolaadi
Vahusta hapukoor õhuliseks, see võtab
aega vähemalt 20 minutit. Teises kausis vahusta vahukoor suhkru ja
vanillisuhkruga, lisa samal ajal vahustamist jätkates kohupiimakreem. Sega juurde hakitud metspähklid ja enamus
granaatõunaseemnetest (jäta väike osa granaatõunaseemneid
kaunistuseks). Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud hapukoor.
Paisuta želatiinilehti külmas vees 5
minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista želatiin
õrnalt segades kohupiimasegu hulka ja vala segu vormi tarretuma.
Lase vähemalt 2 tundi jahedas tarretuda ja kummuta seejärel taldrikule.
Sulata šokolaad vesivannil ja nirista kohupiimamaiusele. Kaunista
granaatõunaseemnetega ja serveeri.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid