Kevadine salat kana ja hõrgu kastmega

Kuigi lund sajab aina juurde, käib päike siiski üha kõrgemalt ja kevad  ei ole enam mägede taga. Üks mõnus ja vitamiinirikas salat koos pikantse kastmega passib kevadesse suurepäraselt.

Vaja läheb:

1 pk lõunamaised kana- poolkoibi (800 g)

Salat:

100 g rediseid
2 avokaadot
1 pk Lambasalati ja radicchio segu
1 pikk kurk
suur peotäis seemnesegu
1/2 sidrunit

Salatikaste:
1 dl oliivõli
1 tl Dijoni sinepit
1 tl vedelat mett
2 sl sidrunimahla
1 purustatud küüslauguküüs
1 tl soola
musta pipart

Pane kanakoivad ahju küpsema ja küpseta neid 180 kraadi juures 30 minutit.
Samal ajal valmista salat: selleks pese salatilehed ja pane kaussi. Pese ja viiluta kurk ja redised.
Koori ja tükelda avokaado ning piserda üle sidrunimahlaga, et see pruuniks ei tõmbuks. Sega salatikomponendid kokku.
Kastme jaoks vispelda kokku kõik kastme komponendid.
Kui kana on valmis, siis haki kanaliha suupärasteks tükkideks ja lisa salatile.
Serveeri salatit nii, et igaüks tõstab endale taldrikule salatit, niristab peale kastet ja puistab peale seemneid

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid