Kammkarbid alla Caprese

Sellele salatile annavad viimase lihvi hõrgud kammkarbid. Värskel salatil on suve maitse. Küpsetamine muudab sibula mõnusalt magusaks ja lihtne kaste annab salatile viimase lihvi. Salati retsept pärineb väikeste mugandustega siit.

Vaja läheb:

700 g sektoriteks lõigatud kirsstomateid
suur peotäis basiilikulehti
3 punast sibulat
soola, musta pipart
6 sl oliivõli
750 g kammkarpe
paar peotäit meelepäraseid salatilehti (nt. rooma salat, verev oblikas)
1 suurem sidrun
soolahelbeid

Viiluta sibul rõngasteks ja küpseta grillil või ahjus soolaga 5- 7 minutit, ilma õlita. Pane tükeldatud tomatid koos tükkideks rebitud basiilikulehtedega kaussi, ja puista peale jahtunud sibularõngad. Nirista peale 4 sl oliivõli ning maitsesta soola ja pipraga.
Lõika iga kammkarbi peale noaga ettevaatlikult ruudumuster, maitsesta soola, pipra ja õliga ning küpseta pannil ruudumuster allpool 5- 7 minutit, pööra ümber ja küpseta veel 30 sekundit. Rebi salatilehed vaagnale, tõsta peale tomatisegu ja kõige peale lao küpsetatud kammkarbid. Pigista salatile sidrunimahla ja soolahelbeid ning serveeri kohe.

* Kammkarpide puhul on väga oluline, et neid üle ei küpsetataks, see muudab need kuivaks ja vintskeks. Toon siinkohal ära ka lihtsa mooduse, kuidas kammkarpe pannil kposetada. Pannile tuleb panna võrdses koguses võid ja õli ning pann peab olema väga kuum. Kammkarpe võiks küpsetada kummaltki poolt olenevalt suurusest 1- 2 minutit, kuni nad on kuldpruunid, seejärel tõsta taldrikule ning maitsestada soola ja pipraga.

Kommentaarid