Kammkarbivardad apelsini- safrani aioli'ga
Grillitud kammkarpidele lisavad maitsed mahlane apelsin, murulauk ja mahe ning kreemjas apelsini- safrani kaste. Kõik kokku miatseb lausa imeliselt. Retsept pärineb siit.
Aioli:
2 munakollast
6 sl apelsinimahla
mõned safraniniidid
7 tl peenelt hakitud apelsinikoort
1 küüslauguküüs
2 dl oliivõli
1 tl sidrunimahla
Vardad:
24 kammkarpi
8 puitvarrast
16 loorberilehte
oliivõli
2 fileeritud apelsini
peotäis hakitud murulauku
Aioli jaoks vispelda kokku munakollased, 4 sl apelsinimahla ja safran. Kuumuta vispeldades segu vesivannil umbes 4 minutit kuni segu pakseneb. Tõsta segu tulelt ja vispelda juurde apelsinikoor, hakitud küüslauk ning peene joana niristades õli. Lõpuks lisa apelsini- ja sidrunimahl ning maitseained ja vispelda ühtlaseks.
Lüki igasse vardasse 3 kammkarpi vaheldumisi loorberilehtedega. Puista peale soola ja pipart ning küpseta kuumal pannil või grillil mõlemalt poolt 2 minutit.
Serveeri kammkarpe aioli, apelsinisektorite ning murulauguga.
Aioli:
2 munakollast
6 sl apelsinimahla
mõned safraniniidid
7 tl peenelt hakitud apelsinikoort
1 küüslauguküüs
2 dl oliivõli
1 tl sidrunimahla
Vardad:
24 kammkarpi
8 puitvarrast
16 loorberilehte
oliivõli
2 fileeritud apelsini
peotäis hakitud murulauku
Aioli jaoks vispelda kokku munakollased, 4 sl apelsinimahla ja safran. Kuumuta vispeldades segu vesivannil umbes 4 minutit kuni segu pakseneb. Tõsta segu tulelt ja vispelda juurde apelsinikoor, hakitud küüslauk ning peene joana niristades õli. Lõpuks lisa apelsini- ja sidrunimahl ning maitseained ja vispelda ühtlaseks.
Lüki igasse vardasse 3 kammkarpi vaheldumisi loorberilehtedega. Puista peale soola ja pipart ning küpseta kuumal pannil või grillil mõlemalt poolt 2 minutit.
Serveeri kammkarpe aioli, apelsinisektorite ning murulauguga.
Kommentaarid