Seene püreesupp

April 4, 2013

Maitsev seenesupp, mis valmib lihtsalt ning hoolimata oma tuhmist pruunikas-hallikas välimusest, pakub mõnusa maitseelamuse.  
Retsept on pärit Toidutarest, kuid nagu ikka, on seda kohendatud natuke vastavalt oma maitsele ja külmkapi sisule.

Vaja läheb:
200 g šampinjone
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
1 sl võid
600 ml köögivilja puljongit
4 viilu saia
200 ml 10% koort (kohvikoort)
3 sl feta juustu
musta pipart
röstitud saiakuubikuid

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Pane poti põhja või, lase sel sulada ning lisa siis hakitud sibul ja küüslauk, kuumuta umbes minut ning lisa siis viilutatud seened. Kuumuta veel koos seentega paar minutit (tõsta mõned praetud seeneviilud kõrvale, et saaksid neid hiljem serveerimisel kasutada). Lisa kuum puljong, saiaviilud ja feta ning hauta suppi ca 10 minutit. Seejärel püreeri supp ning lisa kohvikoor ja sega hoolikalt supp läbi. Lase supil uuesti keema tõusta ning maitsesta. Serveeri röstitud saiakuubikute ja praetud seentega.   



0 comments: