Prantsuse meepiparoogid

Imeõhukesed ja suussulavad küpsised maitsevad nagu parimates Prantsuse pagariärides. Ehtne või, konjak ja mandlilaastud teevad need küpsised eriti hõrguks.Retsept pärineb jällegi "Väikesest piparkoogiraamatust".


Küpsiste jaoks:

100 g võid
0, 5 dl suhkrut
0,5 dl tumedat siirupit
2 sl konjakit
2 tl kaneeli
0,5 dl mandlilaaste
1 tl soodat
3,5 dl jahu

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa siirup, konjak, kaneel ja mandlilaastud. Mina olen kasutanud ka tavalisi jahvatatud mandleid ja need sobisid ka hästi. Sega jahu soodaga ning lisa tainasse. Vormi jahusel laual piklikud umbes 5 cm läbimõõduga pulgad ja keera toidukilesse ning pane paariks tunniks kuni järgmise päevani külmkappi. Lõika pulkadest noaga võimalikult õhukesed viilud ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 175 kraadi juures 7 minutit.

Kommentaarid