Itaalia tiramisu

January 10, 2011
 Üks selle kuulsa magustoidu variantidest, mille retsept on leitud raamatust "Tiramisu". Tiramisu on vaieldamatult üks minu lemmikmagustoitudest, mida alati valmis sööma olen, kui see on hästi valmistatud. Ka selle retsepti järgi maitses hästi ja kuna see on valmistatud keeva suhkrusiirupiga, siis saavad sellega maiustada ka need, kes toorest muna süüa ei taha. Keelekese küpsised valmistasin seekord ise.

Vaja läheb:

1,25 dl suhkrut
4 sl vett
3 munakollast
400 g mascarpone toorjuustu
1 dl vahukoort
150 g keelekese e. Savoiardi küpsiseid

Immutamiseks:

4 dl espressot
3 sl Amaretto likööri

Peale:

2 sl kakaopulbrit
Keeda suhkrust ja veest potis siirup. Pane munakollased suurde kaussi ja nirista pidevalt vahustades juurde suhkrusiirup ning vahusta seni, kuni munavaht on hele ja tihke. Lisa mascarpone ja vahusta ühtlaseks. Seejärel vahusta eraldi vahukoor ja sega mascarponevahu hulka.
Sega madalas kausis espresso ja Amaretto liköör.
Võta madal kauss või ahjuvorm, kasta pooled küpsised espressose ja lao tihedalt kausi põhja. Vala peale pool mascarponekreemist ning lao peale teine kiht immutatud küpsiseid. Kata ülejäänud mascarpone kreemiga ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt kaks tundi.
Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.

0 comments: