Manhattani toorjuustukook

January 14, 2011
Tõeliselt kreemjas ja hõrk juustukook, mis kuulub kindlalt minu lemmikute hulka- koogi jaoks ei jätku lihtsalt kiidusõnu. Kohustuslik maius kõigile juustukoogi sõltlastele. Selline kook kaunistab kindlasti igat peolauda. Serveerimisel võid kasutada lisandina erinevaid marju, näiteks maasikaid, mustikaid või vaarikaid. Retsept Nami-Namist.

Põhi:

8 Digestive küpsist
50 g sulavõid
2 sl suhkrut

Täidis:

400 g toorjuustu
75 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti

Kate:

250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti

Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõi ja suhkruga. Suru küpsisepuru, küpsetuspaberiga kaetud 20- 23 cm läbimõõduga ümara vormi põhja ja pane külma.
Täidise jaoks sega kõik ained omavahel, soovi korral miksriga kergelt vahustades. Vala täidis põhjale ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 30- 35 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega omavahel katte komponendid ja vala ettevaatlikult koogile ning küpseta 230 kraadi juures 5- 7 minutit.
Enne serveerimist lase koogil korralikult jahtuda.

2 comments:

  1. Pille said...:

    Ühinen ka siis jälle kiidukooriga :)

  1. köögivõlur said...:

    See on jah üks neist kookidest, mida võib lõputult kiita :)