Vaarika- jäätisetort karamellistatud leivaga

 Jõululauda kaunistas möödunud aastal ka maitsev jäätisetort, mille retsept pärineb Aniitrami blogist. Selle tordi jaoks jagub jällegi ainult kiidusõnu: maitseb kindlasti kõigile, kellele ka jäätis meeldib. Muide tort on külmutatud otse lumehanges, sest külmkapis lihtsalt ruumi nappis. Maitse selle tõttu kuidagi muidugi ei kannatanud;)
Vaja läheb:

6 viilu leiba
1 dl suhkrut
50 g võid

4 dl vahukoort
300 g kondenspiima
300 g vaarikaid

Purusta leivaviilud köögikombainis või kasuta hoopis valmis riivleiba. Seejärel sulata pannil või, lisa riivleib ja suhkur ning kuumuta pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni leib on mõnusalt pruun. Vala puru kandikule jahtuma.
Püreeri vaarikad. Vahusta koor pehmeks vahuks ja sega hoolikalt juurde kondenspiim. Lõpuks sega ettevaatlikult juurde ka vaarikapüree.
 Võta ümar koogivorm ja vala selle põhja kolmandik kooresegust, seejärel raputa peale pool riivleivapurust. Tõsta ettevaatlikult peale teine kolmandik kooresegust ja puista peale teine pool riivleivast. Lõpuks tüsta ettevaatlikult peale ülejäänud kooresegu. Kata kilega ja lase üleöö sügavkülmas (või lumehanges :)) taheneda.
Tordi serveerimiseks kasta vorm korraks kuuma vette või lase veidi toatemperatuuril seista ja eemalda tort vormist ning lõika viiludeks ja serveeri.

Kommentaarid