Feta- spinati pirukas
See pirukas on tõeline maitseelamus- mahlane ja hõrk. Mina, kes ma seni olen spinatisse vägagi skeptiliselt suhtunud, pean tunnistama, et selle piruka sees ei olnud mul spinati vastu absoluutselt mitte midagi. Vastupidi lausa, fetajuustu ja spinati kombinatsioon on väga maitsev. Retsept Nami- Namist.
Tainas:
100 g võid
2 dl jahu
0,25 tl soola
2 sl vett
Täidis:
300 g sulatatud spinatit
1 sibul
1 sl võid
250 g fetajuustu
4 muna
120 g paksu hapukoort
1 dl kohvikoort
0,5 tl muskaati
0,25 tl musta pipart
2 dl riivjuustu (emmentali)
Näpi taina ained kokku ja suru tainas küpsetuspaberiga voodertatud ümara küpsetusvormi põhja ja äärtesse. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks sulata spinat ja suru sellest liigne vesi välja. Haki sibul ja prae võis klaasjaks, seejärel lisa spinat ja kuumuta, kuni vedelik on aurustunud.
Peenesta fetajuust. Sega omavahel munad, hapukoor ja kohvikoor ning maitsesta. Sega juurde spinati- sibula segu ja fetajuust. Vala täidis põhjale ja puista peale riivjuust.
Küpseta 200 kraadi juures ahjus 40 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Tainas:
100 g võid
2 dl jahu
0,25 tl soola
2 sl vett
Täidis:
300 g sulatatud spinatit
1 sibul
1 sl võid
250 g fetajuustu
4 muna
120 g paksu hapukoort
1 dl kohvikoort
0,5 tl muskaati
0,25 tl musta pipart
2 dl riivjuustu (emmentali)
Näpi taina ained kokku ja suru tainas küpsetuspaberiga voodertatud ümara küpsetusvormi põhja ja äärtesse. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks sulata spinat ja suru sellest liigne vesi välja. Haki sibul ja prae võis klaasjaks, seejärel lisa spinat ja kuumuta, kuni vedelik on aurustunud.
Peenesta fetajuust. Sega omavahel munad, hapukoor ja kohvikoor ning maitsesta. Sega juurde spinati- sibula segu ja fetajuust. Vala täidis põhjale ja puista peale riivjuust.
Küpseta 200 kraadi juures ahjus 40 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Kommentaarid