Saksa meepiparkook ehk Lebkuchen

Möödunud jõuluootuse ajal võis meie laualt leida muuhulgas ka sellise mõnusa meepiparkoogi. Tainas sisaldab palju mandleid ja mett, rasvainet ei sisalda see aga üldse. Maitses kõigile ja eriti emale, kes ütles, et see maitseb täpselt niisama hästi nagu lapsepõlves Saksamaalt saadetud jõulukook. Vot siis, milline tore ja nostalgiline koogileid. Retsept pärineb "Väikesest piparkoogiraamatust".

Vaja läheb:

4 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl piparkoogimaitseainet
200 g jahvatatud mandleid
50 g apelsinisukaadi
2 muna
1 dl suhkrut
3 dl vedelat mett
0, 5 dl piima

Peale:

200 g šokolaadi
mandleid
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, mandlijahu ja sukaad. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavaht, mesi ja piim jahusegule ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 30 cm vormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Sulata šokolaad ja kata sellega jahtunud kook ning kaunista mandlitega. Lõika kook ruutudeks ja serveeri.

Kommentaarid