Maailma parim piparkoogitainas
Trummipõrin......ja selle tiitli saab endale konkurentsitult Nami-Namist pärit jõulupiparkookide retsepti järgi valmistatud tainas. Katsetasin möödunud jõulude ajal mitmeid piparkoogitaina variante, aga see oli nendest absoluutselt parim. Mõnusa karamellise maitsega ja hästi õhukeseks rullitav. Glasuuri ka pole vaja, kuigi muidu ma seda väga armastan.
Tainas:
250 g tumedat siirupit (Dansukker)
170 g suhkrut
Kuni 1 pk piparkoogimaitseainet (Santa Maria või Meira)
250 g võid
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat
Kuumuta potis siirup keemiseni koos suhkru ja piparkoogimaitseainega. Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lase veidi jahtuda ja klopi juurde munad. Sega sooda jahuga ja lisa segades siirupisegule. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega välja soovitud kujundid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6- 9 minutit.
Tainas:
250 g tumedat siirupit (Dansukker)
170 g suhkrut
Kuni 1 pk piparkoogimaitseainet (Santa Maria või Meira)
250 g võid
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat
Kuumuta potis siirup keemiseni koos suhkru ja piparkoogimaitseainega. Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lase veidi jahtuda ja klopi juurde munad. Sega sooda jahuga ja lisa segades siirupisegule. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega välja soovitud kujundid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6- 9 minutit.
Kommentaarid
1sl jahvatatud kaneeli
2tljahvatatud nelki
1sl jahvatatud kardemoni
Esimene nullist piparkoogitegu :)
Lisaks veel tähelepanek, et osa tainast jäi kasutamata ja seisis külmkapis peaaegu kuu. Nüüd sain lõpuks aega, ka see ära teha ja peab ütlema, et need piparkoogid tulid veel paremad. Oli rohkem vürtsikust ja maitset, küllap seismisega tulid need paremini esile. Ühesõnaga järgmiste jõulude ajal teen taigna juba detsembri alguses valmis, siis on see õigeks ajaks hästi maitsestunud.
Veelkord aitäh retsepti eest!
Siin on minu versioon sellest - https://heaonparem.blogspot.com.ee/2017/12/piparkoogi-tegu.html