Lammastega tort
Mõtlesin kaua, et millist torti siis ikkagi teha kõigile pisikestele külalistele Kaia teiseks 1- aasta sünnipäevapeoks, et ka nemad sellest süües osa saaksid ja otsustasin, et teen seekord porgandikooki (torti). Retsepti valisin välja värskest Nami-Nami kokaraamatust, aga see on täiesti olemas ka internetis siin.
Kaunistusteks sain inspiratsiooni sellest imekaunist tordist.
Siin on lähemalt ka näha suhkrumassist voolitud magav lammas ja rohul lebav lammas.
Selleks et saada kahte ahjuplaadisuurust põhja, tegin tainast kaks kogust.
Ühe põhja jaoks:
2 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
100 g sulavõid
150 g riivitud porgandit
110 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning lisa riivitud porgand, sulavõi ja omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 20- 30 minutit. Jahuta.
Põhjade vahele läks kohupiima- vahukoore segu mustikatega proportsioonis 1 kg kohupiima kohta 2 dl vahukoort ja 400 g mustikaid. Põhjad immutasin tavalise piimaga. Tort on kaunistatud roheliseks värvitud kohupiimakreemiga ja suhkrumassist lillede, lammaste ning nimega.
Kaunistusteks sain inspiratsiooni sellest imekaunist tordist.
Siin on lähemalt ka näha suhkrumassist voolitud magav lammas ja rohul lebav lammas.
Selleks et saada kahte ahjuplaadisuurust põhja, tegin tainast kaks kogust.
Ühe põhja jaoks:
2 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
100 g sulavõid
150 g riivitud porgandit
110 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning lisa riivitud porgand, sulavõi ja omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 20- 30 minutit. Jahuta.
Põhjade vahele läks kohupiima- vahukoore segu mustikatega proportsioonis 1 kg kohupiima kohta 2 dl vahukoort ja 400 g mustikaid. Põhjad immutasin tavalise piimaga. Tort on kaunistatud roheliseks värvitud kohupiimakreemiga ja suhkrumassist lillede, lammaste ning nimega.
Kommentaarid