Suvikõrvitsa vormiroog hakkliha ja juustuga

August 18, 2011
Kodumaine suvikõrvitsahooaeg kestab jätkuvalt. Suvikõrvits tundub olevat üks tänuväärne köögivili, annab meil mitmendat aastat korralikku saaki ja ei vaja väga suurt hoolt. Oleme avastanud, et suvikõrvits on ka väga mitmekülgne, seda võib panna leiva, pajaroa, piruka ja koogi sisse. Iseenesest on suvikõrvits üsna neutraalse ja maheda maitsega ning seetõttu ongi teda toidus mõnus kasutada. Seda pajarooga olen teinud juba päris mitmeid aastaid. Võib süüa iseseisva roana või siis serveerida juurde keedukartulit.

Vaja läheb:

1 suvikõrvits
300 g hakkliha
soola, pipart
150 g riivjuustu

Koori suvikõrvits, eemalda pehme keskosa ja lõika kuubikuteks. Keeda suvikõrvits soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.
Prae panni hakkliha ning maitsesta soola ja pipraga.
Lao ahjuvormi kihiti suvikõrvits, hakkliha ja kõige peale riivjuust. Küpseta vormi ahjus 180 kraadi juures 15- 20 minutit, kuni suvikõrvits on pehme ja juust sulanud.

1 comments:

  1. Anne-Mari said...:

    Väga lihtne ja hea! Keetsin suvikõrvitsat küll suhteliselt vähe, aga ikka läks liiga pehmeks. Seega tasub kõrvitsat keemisel rohkem kontrollida. Panin peale ka vahemere ürdisegu, ahjust võttes oli kohe nii hea lõhn!