Kõrvitsaseemnesepik
Mõnusalt maheda maitsega sepik sobib igasugusteks võileibadeks ja nii supi kui ka salati kõrvaseks. Tainas ei vaja pikka kergitamist ja värske sepiku võid küpsetada kasvõi hommikul.
Retsept raamatust "Ahjusoojad leivad- saiad".
Vaja läheb:
150 g rukkijahu
175 g nisujahu
1 dl kõrvitsaseemneid
25 g pärmi
2,5 dl vett
1 sl heledat siirupit
1 tl soola
Murenda pärm kaussi ja lahusta väheses käesoojas vees. Lisa ülejäänud vesi, siirup ja sool ning sega. Lisa ka jahud ning töötle ühtlaseks tainaks. Lõpuks sõtku taina hulka kõrvitsaseemned ning jäta tainas 30 minutiks kerkima.
Vormi kerkinud tainast leivapäts, piserda veega, puista peale kõrvitsaseemneid ja lase 20 minutit kerkida.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30- 40 minutit.
Retsept raamatust "Ahjusoojad leivad- saiad".
Vaja läheb:
150 g rukkijahu
175 g nisujahu
1 dl kõrvitsaseemneid
25 g pärmi
2,5 dl vett
1 sl heledat siirupit
1 tl soola
Murenda pärm kaussi ja lahusta väheses käesoojas vees. Lisa ülejäänud vesi, siirup ja sool ning sega. Lisa ka jahud ning töötle ühtlaseks tainaks. Lõpuks sõtku taina hulka kõrvitsaseemned ning jäta tainas 30 minutiks kerkima.
Vormi kerkinud tainast leivapäts, piserda veega, puista peale kõrvitsaseemneid ja lase 20 minutit kerkida.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30- 40 minutit.
Kommentaarid
Veronika