Vaarikad kaerahelbeümbrises

Tegu on mingis mõttes nagu koogiga või äkki oleks õigem öelda, et magustoiduga. Mulle tundub, et serveerimise mõttes parem oleks valmistada pisikesed portsjonkorvikesed ühe suure kaerahelbeümbrise asemel, sest täidis vajub lõigates muidu väga laiali. Maitset see muidugi absoluutselt ei rikkunud :) Krõbe kaerahelbepõhi, vanillikaste ja vaarikad on lihtsalt jumalik kooslus.
Kook on parim värskete vaarikatega ja vahustatava vanillikastme asemel võid kasutada ka vahukoort.
Retsept "Marjaraamatust"

Põhi:

125 g võid
3 sl fariinsuhkrut
2 dl kaerahelbeid
2 dl jahu

Täidis:

2 dl vahustatavat vanillikastet
250 g vaarikaid

Sulata või, sega juurde suhkur, kaerahelbed ja jahu ning sega ühtlaseks massiks. Vajuta segu 20 cm koogivormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Jahuta põhi!
Täidise jaoks vahusta vanillikaste tugevaks vahuks ja tõsta kaerahelbeümbrisesse ning kata vaarikatega.

Kommentaarid