Hiina sidrunikana

Jätkuks magushapule kanale ja meekanale pakume seekord sidruni kana. Sobib ideaalselt suvise aiapeo lauale, mõnusalt hapukas ja kerge roog. Serveerida võib nii riisi kui ka nuudlitega.
Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:

2 kanafileed
2 muna
2 sl kuiva šerrit
2 sidruni koor
jahu (paneerimiseks)
õli (praadimiseks)
soola, pipart

Kaste:

2 sidruni mahl ja koor
200 ml vett
2 sl pruuni suhkrut
2 sll sojakastet
4 sl tärklist

Pane kanafilee tükid toidukile vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (ca 1 cm paksuseks). Pane kaussi munad, šerri ja sidrunikoor ning klopi läbi. Tõsta kanafilee sisse, kata ühtlaselt muna seguga ja pane vähemalt 30 minutiks külmikusse.
Kastme jaoks võta väike kastmepott, pane sinna riivitud sidrunikoor, sidrunitest pigistatud mahl, vesi, suhkur ja sojakaste ning lase keema tõusta. Seejärel sega topsis tärklis vähese külma veega ning vala ühtlase joana kastmesse, kastet samal ajal hoogsalt segades. Kuumuta kastet pidevalt segades seni, kuni kaste pakseneb ning seejärel tõsta kõrvale.
Pane wok-pannile õli kuumenema. Suurele taldirikule raputa ühtlase kihina jahu. Võta kanafilee muna segust välja, tõsta jahu sisse, siis uuesti muna segusse ja veelkord jahu sisse. Tõsta ettevaatlikult kanatükk pannile praadima. Prae ühte fileed ca 2-3 minutit ühelt ja teiselt poolt. Kui kana on küps, tõsta köögipaberile nõrguma.
Viimaks viiluta küpsenud kanatükid, tõsta serveerimiskaussi ja vala peale kaste. Sega õrnalt läbi ja soovi korral serveeri nuudlite või riisiga.

Kommentaarid

Pille ütles …
Šerrit, kuiva šerrit läks ikka ilmselt sinna roa sisse ;) Kirsside ja cherry'ga pole siin kanaroas eriti midagi teha :)
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh Pille asjakohase märkuse eest! Viga parandatud! Ju meie meeled ja keeled olid siis postituse kirjutamisel kirsside juures:) Aga roa sisse lisasime ikka sortsu šerrit.