Värvilised kana- köögiviljavardad

August pakub rikkalikult vitamiinirohkeid köögivilju, mida sobib ideaalselt miksida kanaga. Mõnus marinaad annab nii kanale kui köögiviljadele selle viimase maitsenüansi ning värvikirevad kanavardad meelitavad laua äärde ka lapsed.
Sobib kergemaks õhtusöögiks või suviseks aiapeoks, serveerida võib nii iseseisva roana, kui soovi korral ka riisi või näiteks kartlipüreega.


Vaja läheb:

puutikke
500 g Talleggi jahutatud kanafileed
3 väikest suvikõrvitsat
3 väiksemat peeti
2 paprikat
200 g pärlsibulaid

Marinaad:

70 ml oliivõli
50 ml küüslaugu- veiniäädikat (selle puudumisel sobib ka tavaline veiniäädikas)
2 sl vedelat mett
1-2 tl soola
punet
2 küünt küüslauku

Esmalt sega/vispelda õlist, äädikast, meest, soolast, punest ja hakitud küüslaugust kokku  marinaad.
Seejärel tükelda kana suupärasteks tükkideks, lõika suvikõrvits viiludeks ja paprika tükkideks, koori ja tükelda peet, nõruta pärlsibulad marinaadist.
Mida õhemad on köögivilja viilud, seda kiiremini nad läbi küpsevad. Kui soovid krõmpsumaid köögivilju võid natuke paksemad viilud lõigata.
Pane köögiviljad ja kana kaussi ning vala peale marinaad ja sega kergelt läbi. Jäta vähemalt 30 minutiks külmkappi marineeruma.
Seejärel lüki kana ja köögiviljad vaheldumisi puittikkude otsa ja lao vardad ahjuplaadile ning küpseta grillrežiimil 250 kraadi juures umbes 15 minutit kuni kana on küps.
Sama rooga võid aja puudusel valmistada ka panniroana, siis on küpsemise aeg pisut pikem. Vala kana ja köögiviljade segu ahjupannile ja küpseta seda aeg ajalt segades kuni kana on pehme.
Samuti võib rooga valmistada grillil, selleks leota enne kana ja köögiviljade lükkimist puutikke vees ja grilli vardaid grillil kuni kana on valmis.


Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid

Jaana ütles …
Vaga ahvatlev,peab kindlasti proovima!& foto on ka vaga ilus.
Jaanika ja Signe ütles …
Muidugi proovi, maitsevad hästi ;)