Mõnus herne- põldoamääre
See määre on uskumatult mõnus siis, kui saad oma aiast värsked herne- ja oakaunad haarata ja nendest määrde valmistada. Määret saab vabalt valmistada ka kas ainult ubadest või ainult hernestest, mis parasjagu käepärast on.
Kuigi nime järgi võib see roog tunduda ütlemata kahtlane, siis tegelikult on see üks pestolaadne määre ja maitseb imehästi. Erit koos röstsaiaga. Aga seda võib kasutada analoogselt pestoga ka pastatoitudes või kastmena. Retsept pisikeste mugandustega raamatust "Jamie kodus".
Vaja läheb:
200 g herneid
200 g ube
meresoola, musta pipart
külmpressitud oliivõli
50 g riivitud pecorinot või parmesani
1 sidruni mahl
4 viilu röstsaia või sepikut
1 küüslauguküüs
Esmalt tuleb võtta uhmer või köögikombain, purusta herned soolaga ja lisa oad ning jätka purustamist kuni saad ühtlase rohelise pasta. Seejärel lisa paar supilusikatäit oliivõli, et saaksid määritava pasta. Lisa veel juust ja sidrunimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga.
Rösti saiaviilud, hööru neid küüslauguküünega ning kata määrdega. Peale võid puistata veidi juustu ja hernevõrseid.
Kuigi nime järgi võib see roog tunduda ütlemata kahtlane, siis tegelikult on see üks pestolaadne määre ja maitseb imehästi. Erit koos röstsaiaga. Aga seda võib kasutada analoogselt pestoga ka pastatoitudes või kastmena. Retsept pisikeste mugandustega raamatust "Jamie kodus".
Vaja läheb:
200 g herneid
200 g ube
meresoola, musta pipart
külmpressitud oliivõli
50 g riivitud pecorinot või parmesani
1 sidruni mahl
4 viilu röstsaia või sepikut
1 küüslauguküüs
Esmalt tuleb võtta uhmer või köögikombain, purusta herned soolaga ja lisa oad ning jätka purustamist kuni saad ühtlase rohelise pasta. Seejärel lisa paar supilusikatäit oliivõli, et saaksid määritava pasta. Lisa veel juust ja sidrunimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga.
Rösti saiaviilud, hööru neid küüslauguküünega ning kata määrdega. Peale võid puistata veidi juustu ja hernevõrseid.
Kommentaarid