Peedi- kartulileib

Selle kummaliste koostisosadega leiva nime taga peitub väga maitsev ja pehme sepikulaadne küpsetis. Kui välja arvata kooriku roosa värvus, siis tegelikult jällegi peedi ja kartuli maitset aimata ei ole. Nagu ikka, nii ka selle retsepti puhul, annavad köögiviljad pehmust juurde. Tainas muidugi on ilus ja roosa nagu rosolje, aga küpsedes jääb roosaks vaid koorik:) Sobib supi kõrvale või niisama võiga.
Retsept Kodukirjast.

Vaja läheb:

2,5 dl piima
25 g pärmi
1 tl soola
100 g keedukartuleid
150 g keedupeeti
4 dl nisujahu
4 dl rukkijahu
35 g võid

Sulata pärm ja sool käesoojas piimas. Lisa pudruks tambitud kartul ja peene riiviga riivitud peet. Sõtku juurde jahud ja pehme või. Pane taigen 1 tunniks kerkima. Seejärel vormi ümar leib ja tõsta ahjuplaadile ning jäta veel 30 minutiks kerkima.
Lõika noaga peale ristiviirud ja raputa peale jahu ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30- 35 minutit.

Kommentaarid