Pirnikook valge šokolaadiga

Kreemja täidisega pirnikook maitseb kõige paremini kodumaiste pirnide hooajal. Muretaigna põhjal ja rohke magusa täidisega kooki sobib kõige paremii saatma tass kohvi.
Retsept raamatust "Maru maitsev maailm".

Põhi:

6 dl jahu
100 g võid
1 dl fariinsuhkrut
1 muna

Täidis:

1,5 dl vahukoort
1 dl suhkrut
2 muna
1 munakollane
100 g valget šokolaadi
30 g võid
6 pirni
2 sl fariinsuhkrut
1 sidruni mahl ja koor
1 dl mandlilaaste

Põhja jaoks mätsi kõik ained tainaks kokku ja pane tainas toidukilesse mähitult pooleks tunniks külmkappi. Koori ja puhasta pirnid ning lõika neljaks. Riivi sidrunikoor pirnidele ja pigista peale ka sidrunimahl ning puista juurde fariinsuhkur ja sega ning lase pirnidel maitsestuda.
Sulata valge šokolaad vahukoore ja võiga nõrgal tulel pidevalt segades. Klopi munad ja munakollane suhkruga heledaks vahuks ning lisa kloppides koore- šokolaadisegu.
Suru tainas ümara koogivormi põhjale ja servadesse ning lao pirnid põhjale. Seejärel puista peale mandlilaastud ja vala üle täidisega.
Kata vorm fooliumiga ja küpseta kooki 180 kraadi juures 40 minutit. Seejärel eemalda foolium ja küpseta kooki veel kuni 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil pisut jahtuda.

Kommentaarid