Tomati- mozarella pirukas pestoga
Mulle maitseb väga tomati- mozarella juustu salat, õigupoolest just see kombinatsioon mahedast pehmest juustust ja hapukast mahlasest tomatist.Ja kui seda kõike veel pestoga täiendada, siis on kombinatsioon lausa jumalik. See pirukas ongi ood sellele suurepärasele kombinatsioonile soojal kujul ehk tomatid ja juust pestoga maitsval kodujuustu- muretaigna põhjal. Ei saa märkimata jätta, et kodumaiste tomatitega saab kohe eriti maitsev!
Põhi:
125 g võid
150 g kodujuustu
3 dl jahu
1 tl soola
Kate:
2 keskmist viilutatud tomatit
2 sl pestot
200 g viilutatud mozarella juustu
Põhja jaoks näpi kokku toasoe või, kodujuust, jahu ja sool ning pane tainas külkappi pooleks tunniks tahenema. Seejärel suru tainas pirukavormi põhjale ja servadesse ning eelküpseta põhja 200 kraadi juures umbes 7- 10 minutit.
Seejärel kata põhi pestoga, lao peale viilutatud tomat ja lõpuks juustuviilud ning küpseta seni, kuni põhi on küps ja juust sulanud ehk 200 kraadi juures 10- 15 minutit.
Põhi:
125 g võid
150 g kodujuustu
3 dl jahu
1 tl soola
Kate:
2 keskmist viilutatud tomatit
2 sl pestot
200 g viilutatud mozarella juustu
Põhja jaoks näpi kokku toasoe või, kodujuust, jahu ja sool ning pane tainas külkappi pooleks tunniks tahenema. Seejärel suru tainas pirukavormi põhjale ja servadesse ning eelküpseta põhja 200 kraadi juures umbes 7- 10 minutit.
Seejärel kata põhi pestoga, lao peale viilutatud tomat ja lõpuks juustuviilud ning küpseta seni, kuni põhi on küps ja juust sulanud ehk 200 kraadi juures 10- 15 minutit.
Kommentaarid