Soolaoad

August 23, 2011
Värsketest põldubadest valmistatud soolaoad  kuuluvad kindlalt meie hilissuvisele söögilauale juba lapsepõlve aegadest. Oad on väga toitvad ja roog ise imelihtne valmistada. Kohustuslik on juua kõrvale klaas külma keefiri, siis maitsevad oad lausa jumalikult :)

Vaja läheb:

umbes 1,5 kg kauntega põldube
1 sl meresoola
vett

Vala oad potti ja kata veega. Arvesta sellega,  et ära potti päris ääreni täis pane. Keeda ubasid 25- 30 minutit kuni oad on pehmed, seejärel kurna vesi ja raputa peale sool. Kui soovid võid soola rohkemgi panna. Sega oad soolaga läbi ja naudi kohe koos külma keefiriga.

3 comments:

  1. Tullia said...:

    Ma pole ükski aasta pidanud nii palju ube keetma kui tänavu. A meil tarbitakse ubade kõrvale ikka õlut:-)

  1. mai said...:

    Nii. Maailma Kõige Rumalam küsimus - ube süüakse ju ikka ilma kaunadeta, eks? Aga miks sel juhul sool alles peale keetmist lisatakse? (ma ei ole ausalt kunagi söönud ega teinud, nii et palun mitte häbiposti naelutada:))

  1. köögivõlur said...:

    Tullia, meil on igale vanusegrupile sobiv jook, eks mehed joovad ikka õlut ka :)
    Mai, häbiposti ei naeluta kedagi :) Vanavanaema kunagi nii õpetas ja meil on nii kogu aeg tehtud, sellepärast lisame meie ka soola pärast, pean uurima, kas sellel on ka teaduslik põhjendus.