Värske hapukurk
Värsked krõmpsud hapukurgid maitsevad head terve kurgihooaja vältel. Neid võib niisama krõmpsutada, võileivale viilutada, söögi kõrvale salati asemel süüa...
Nendel kurkidel on just see õige suve maitse. Kui kurgid on pisut närtsinud, siis leota neid enne hapendamist üleöö jääkülmas vees, et nad muutuksid krõmpsumaks. Vahel lisatakse hapendamisel ka äädikat, aga meie oma retseptis äädikat ei kasuta.
Meie retsept pärineb emalt.
Vaja läheb:
1,5- 2 kg kurke
peotäis mustsõstralehti
jupp puhastatud mädarõika juurikat
paar tilliõisikut koos vartega
paar küünt küüslauku
soolvett (2 sl jämesoola võtta 1 l vee kohta)
Kõigepealt keeda valmis soolvesi ja jahuta maha. Lao pestud kurgid suurde purki või ämbrisse kihiti mustsõstralehtede, tilli, mädarõika ja küüslauguga ning vala peale jahutatud soolvesi. Kurgid peavad olema kaetud! Vanaema meil paneb alati purgile või ämbrile raskuse ka peale. Meie mitte alati. Kurgid on söömisekõlblikud 24- 48 tunni möödudes. Kurke võiks külmikus säilitada, et nad edasi ei hapneks, kui on saavutatud soovitud hapusus.
Nendel kurkidel on just see õige suve maitse. Kui kurgid on pisut närtsinud, siis leota neid enne hapendamist üleöö jääkülmas vees, et nad muutuksid krõmpsumaks. Vahel lisatakse hapendamisel ka äädikat, aga meie oma retseptis äädikat ei kasuta.
Meie retsept pärineb emalt.
Vaja läheb:
1,5- 2 kg kurke
peotäis mustsõstralehti
jupp puhastatud mädarõika juurikat
paar tilliõisikut koos vartega
paar küünt küüslauku
soolvett (2 sl jämesoola võtta 1 l vee kohta)
Kõigepealt keeda valmis soolvesi ja jahuta maha. Lao pestud kurgid suurde purki või ämbrisse kihiti mustsõstralehtede, tilli, mädarõika ja küüslauguga ning vala peale jahutatud soolvesi. Kurgid peavad olema kaetud! Vanaema meil paneb alati purgile või ämbrile raskuse ka peale. Meie mitte alati. Kurgid on söömisekõlblikud 24- 48 tunni möödudes. Kurke võiks külmikus säilitada, et nad edasi ei hapneks, kui on saavutatud soovitud hapusus.
Kommentaarid