Suvikõrvitsa püreesupp kuumsuitsulõhega

Vahel on tore, kui keegi su söögitegemise plaane muudab - koheselt tekivad uued ideed ja uued maitsed. Minu eilne plaanimuutja oli naabrimees, kes õhtul, kui mul oli plaanis teha suvikõrvitsa-suitsujuustu püreesuppi, koputas uksele ja ulatas taldrikutäie värsket kuumsuitsulõhet. No siis lihtsalt ei saa ju teha ainult suvikõrvitsa suppi, vaid kindlasti tuleb sinna sisse panna ka suitsetatud lõhet. Lisaks imelisele maitsele on see supp ideaalne võimalus ära kasutada aias ülekasvanud suvikõrvitsad.


Vaja läheb:

1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
4 sl õli
1 suur ehk ülekasvanud suvikõrvits
280 g suitsujuustu või lõhemaitselist sulatatud juustu
ca 900 ml vett
ca 200 g kuumsuitsulõhet
maitse järgi soola

Pane poti põhja õli, tükelda sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni sibul muutub klaasjaks, lisa peenelt viilutatud porgand ja kuumuta veel mõni minut. Lisa kooritud ja tükeldatud suvikõrvits ja vesi ning keeda umbes 10 minutit, kuni suvikõrvits on pehme. Seejärel lisa tükeldatud suitsjuust või sulatatud juust ja sega hoolikalt, kuni juust on enamjaolt sulanud. Võta saumikser ning püreeri supp ühtlaseks ja kreemjaks püreeks. Kui vaja, lisa soola. Kindlasti ära lisa soola enne suitsujuustu panekut, kuna juust ise on üsna soolakas ning seega võib liiga varajane soola lisamine supi ära rikkuda. Serveerimisel tõsta igale portsjonile väike peotäis suitsulõhe tükikesi. Soovi korral võid ka kurgi või suvikõrvitsa koorest lõigata peeneid ribasid ning puistata neid supi peale garneeringuks.

Kommentaarid