Marjadega vahukoore- toorjuustu tort

Suvel valmistasin kaks vahukoore toorjuustu kooki, mis erinevad vaid selle poolest, et ühe koogi täidises kasutasin metsmaasikaid ja teise koogi täidises mustikaid.
Mõlemad koogid on inspiratsiooni saanud raamatust "Juustukoogid".
Tarretatud vahukoore- juustukook on mõnusalt kreemjas ja nauditav. Põhjas võid kasutada just endale meelepäraseid küpsiseid aga ka näiteks piparkooke. Mina kasutasin seekord hoopis keelekese küpsiseid.

Põhi:

150 g keelekese küpsiseid
immutamiseks veidi piima

Täidis:

4 dl maasikaid, mustikaid vm marju
1,5 dl suhkrut
8 lehte želatiini
500 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort

Kate:

marjad, mandlilaastud, šokolaad jms.
Kõigepealt lao kergelt niisutatud küpsised küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkruga ning lisa marjad. Kui kasutad külmutatud marju, siis kindlasti nõruta marjad. Vahusta vahukoor. Nirista sulatatud želatiin toorjuustusegu hulka ja seejärel lisa segades ka vahukoor.
Vala täidis põhjale ja hoia vähemalt 4 tundi kuni üleöö külmas.
Kaunista vastavalt fantaasiale. Minu üks tort on kaunistatud punase sõstra kobarate ja mandlilaastudega ja teine sulatatud tumeda šokolaadiga.

Kommentaarid