Kurgisalat

August 3, 2011
Mõnus kurgisalat, mis maitseb krõmpsult, sobib hästi suvist einet täiendama. Loomulikult valmib parim salat värsketest kodumaistest kurkidest:)
Retsept "köögiviljaraamatust".

Vaja läheb:

1 suurem või 3 väiksemat kurki
1 tl soola
2 sl õunaäädikat
4 sl vett
0,25 tl musta pipart
1 tl sinepit
1 tl vedelat mett
hakitud tilli

Koori kurk ja lõika õhukesteks viiludeks. Raputa kurgiviiludele sool ja jäta 30 minutiks seisma.
Nõruta kurgist eraldunud vedelik.
Sega omavahel äädikas, vesi, pipar, sinep ja mesi ning vala kurgiviiludele. Puista peale hakitud tilli ja serveeri.

2 comments:

  1. Profa said...:

    Minu lemmik kurgisalat koosneb kurgist, hapukoorest, soolast ja väga peeneks hakitud küüslaugust. No kohe on hea kooslus:)

  1. köögivõlur said...:

    Kõlab maitsvalt! Aga kui lemmikutele jutt läks, siis ma kahtlustan, et minu kõige- kõige on lihtne kurgi- tomati salat soola ja hapukoorega :)