Õuna- kohupiimakook
Pehme mureda põhja ja mõnusalt kreemja täidisega kohupiimakook meenutab maitselt ja tekstuurilt juustukooki. Hapukust ja värskust lisavad täidisesse õunad ja sidrunimahl. Seda kooki võib teha ka teiste puuviljadega või kasutada lausa konserveeritud ja nõrutatud puuvilju.
Retsept väikeste mugandustega raamatust "100 kooki 2".
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
3,5 dl jahu
Kate:
3-4 õuna
0,5 dl vahukoort
300 g kohupiima
1,5 dl hapukoort
1 dl suhkrut
1 sidruni mahl
2 muna
2 sl maisijahu
vanillisuhkrut
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks ja pane tainas pooleks tunniks jahedasse.
Suru tainas ümara vormi põhja ja äärtele ning kata kooritud ja viilutatud õuntega.
Täidise jaoks sega ülejäänud täidiseained kokku ja vala põhjale. Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane, lase täielikult jahtuda ja serveeri.
Vaata ka Nami-Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!
Retsept väikeste mugandustega raamatust "100 kooki 2".
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
3,5 dl jahu
Kate:
3-4 õuna
0,5 dl vahukoort
300 g kohupiima
1,5 dl hapukoort
1 dl suhkrut
1 sidruni mahl
2 muna
2 sl maisijahu
vanillisuhkrut
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks ja pane tainas pooleks tunniks jahedasse.
Suru tainas ümara vormi põhja ja äärtele ning kata kooritud ja viilutatud õuntega.
Täidise jaoks sega ülejäänud täidiseained kokku ja vala põhjale. Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane, lase täielikult jahtuda ja serveeri.
Vaata ka Nami-Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!
Kommentaarid