Suvikõrvitsakook laimivõidega

Jätkuvalt suur suvikõrvitsasaak tahab realiseerimist ja selleks puhuks nüüd vahelduseks üks magusam amps suvikõrvitsast. Suvikõrvitsa maitse ei ole koogis domineeriv, vaid suvikõrvits lisab koogile hoopis mahlakust juurde ja hapukas laimivõie ning valge šokolaadi kate panevad i-le täpi.
Meie küpsetasime kooki ümaras 24 cm läbimõõduga vormis, kui soovid paksema põhjaga kooki, kahekordista koguseid või vali väiksem vorm.
Retsept pärineb siit.

Põhi:

250 g kooritud ja riivitud suvikõrvitsat
60 g kuumas vees leotatud rosinaid
2 muna
125 ml õli
75 g suhkrut
225 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Laimivõie:

75 g võid
3 muna
75 g suhkrut
125 ml laimimahla
1 laimi riivitud koor

Kate:

200 g valget šokolaadi
vahukoort

Nõruta riivitud suvikõrvits sõelal. Vahusta kausis munad, suhkur ja õli, Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Seejärel sega juurde suvikõrvits ja rosinad. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Seejärel jahuta kook ja lõika pooleks (kaheks kihiks).
Laimivõide valmistamiseks sulata potis või lisa pidevalt vispeldades munad, suhkur, laimimahl ja koor. Kuumuta segu vispeldades, kuni see hakkab paksenema. Seejärel lase võidel jahtuda. Kata jahtunud võidega koogipõhi ja tõsta peale teine koogipõhi.
Kaunistuseks sulata koos šokolaad ja koor; koort lisa niipalju, et segu oleks piisavalt vedel. Vala kate koogile ja kaunista kook veel soovi korral riivitud laimikoorega.

Kommentaarid