Singi- juustupirukas täisterapõhjal
See pirukas on lihtsa katte ja tervisliku täistera põhjaga ning peaks oma lihtsusega paljudele sööjatele meelepärane olema. Täistera põhi on üpris mure, kui see ei meeldi, siis võid täisterajahu ja nisujahu põhja sisse pooleks panna või siis kasutada ainult nisujahu.
Põhi:
100 g võid
200 g täisteranisujahu
näpuotsatäis soola
vajadusel külma vett
Täidis:
150- 200 g sinki
150 g riivjuustu
2 dl kohvikoort
2 muna
soola, pipart soovi korral
Põhja jaoks näpi või, jahu ja sool ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa veidi külma vett. Suru tainas vormi põhja ja külgedele ning pane vähemalt pooleks tunniks külma. Seejärel torgi kahvliga põhjale augud sisse.
Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10-15 minutit.
Täidise jaoks haki sink ja riivi juust ning laota need eelküpsetatud põhjale, peale vala soola ja pipraga maitsestatud lahtiklopitud muna- kohvikoore segu ja küpseta pirukat 180 kraadi juures 35- 40 minutit.
Põhi:
100 g võid
200 g täisteranisujahu
näpuotsatäis soola
vajadusel külma vett
Täidis:
150- 200 g sinki
150 g riivjuustu
2 dl kohvikoort
2 muna
soola, pipart soovi korral
Põhja jaoks näpi või, jahu ja sool ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa veidi külma vett. Suru tainas vormi põhja ja külgedele ning pane vähemalt pooleks tunniks külma. Seejärel torgi kahvliga põhjale augud sisse.
Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10-15 minutit.
Täidise jaoks haki sink ja riivi juust ning laota need eelküpsetatud põhjale, peale vala soola ja pipraga maitsestatud lahtiklopitud muna- kohvikoore segu ja küpseta pirukat 180 kraadi juures 35- 40 minutit.
Kommentaarid