Lihtne ja kiire porgandi- seemneleib
Mõtlesin, et oleks mõnus ampsata salati kõrvale ka värsket leiba ja leidsin GoodFoodist selle toreda retsepti. Retsept on pisut mugandatud.
Porgandi- seemneleib valmib väga ruttu, on kohev ja mahlane ning ilusat ornaži värvi, lisaks väga lihtne valmistada. Eriti hästi maitseb soojalt koos võiga.
Vaja läheb:
350 g jahu
150 g täisteranisujahu
1 tl soola
2 tl soodat
2 keskmist porgandit, kooritud ja riivitud
peotäis seemneid (kõrvitsa, päevalille)
300 ml (Kreeka) jogurtit
125 ml piima
Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
Sega kokku jahud, sool ja sooda. Seejärel lisa riivitud porgand, seemned ja jogurt ning vormi tainaks. Lõpuks lisa piima nii palju, et moodustuks pehme ja kleepuv tainas.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi niiskete käte abil pätsiks. Küpseta pätsi eelkuumutatud ahjus 30 minutit, kuni päts on kerkinud ja küps.
Porgandi- seemneleib valmib väga ruttu, on kohev ja mahlane ning ilusat ornaži värvi, lisaks väga lihtne valmistada. Eriti hästi maitseb soojalt koos võiga.
Vaja läheb:
350 g jahu
150 g täisteranisujahu
1 tl soola
2 tl soodat
2 keskmist porgandit, kooritud ja riivitud
peotäis seemneid (kõrvitsa, päevalille)
300 ml (Kreeka) jogurtit
125 ml piima
Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
Sega kokku jahud, sool ja sooda. Seejärel lisa riivitud porgand, seemned ja jogurt ning vormi tainaks. Lõpuks lisa piima nii palju, et moodustuks pehme ja kleepuv tainas.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi niiskete käte abil pätsiks. Küpseta pätsi eelkuumutatud ahjus 30 minutit, kuni päts on kerkinud ja küps.
Kommentaarid