Hapukas kookosesupp kanaga

See on kiirelt valmiv, veidi idamaise hõnguga supp. Idee on pärit Good Foodist, kuid tegin supist veidi mahedama ja ilma seenteta variandi, kuna suppi tahtis mekkida ka 1,5 aastane plikatirts.

Vaja läheb:

200 g riisi
1, 2 l kana- või köögiviljapuljongit
1 sl peenelt hakitud ingverit
500 g kanafileed
300 g (kirss)tomateid
4 sl laimi mahla
4 sl kalakastet
800 ml kookospiima
soovi korral: 1 vars sidrunheina, 4 laimi lehte ja 2 punast tšillit

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel kuumuta potis puljong (kui sul on nt puljong sügavkülmas olemas) või keeda puljong vahetult. Lisa puljongisse ingver ja vürtsikama supi saamiseks soovi korral ka peenelt hakitud sidrunheina vars, laimi lehed ja tsilli ning kuumuta 5 minutit. Lõika kanafileest ribad, pruunista need kergelt pannil ja seejärel lisa tükid puljongisse ning kuumuta veel ca 5 minutit. Viimasena lisa potti kas terved kirsstomatid või tükkideks lõigatud suured tomatid, laimimahl, kalakaste ja kookospiim ning kuumuta veelkord 5 minutit. Viimasena lisa supile enamik keedetud riisist, kuid jäta veidi järgi, et saaks eraldi lusikatäie riisi tõsta igale portsjonile supi serveerimisel.

Kommentaarid