Coburgi pätsike

Coburgi pätsike meenutab kujult krooni ja sai Inglismaal populaarseks peale kuninganna Victoria ja prints Alberti abiellumist, nimelt oli prints pärit Saxe- Coburgist. Iseenesest on tegu väga tänuväärse sepikulaadse küpsetisega, mis on sobiv ka täistaimetoitlastele ja allergikutele, sest on nii piima- kui munavaba. Sepik on selline tihkemat sorti ja väga mõnusa maitsega.
Minu retsept pärineb siit.

Vaja läheb:

125 g odrajahu
125 g rukkijahu
125 g nisujahu
125 g täistera speltanisujahu
200- 250 ml sooja vett
15 ml õli
1 tl soola
1 tl suhkrut
0,5 pk kuivpärmi

Sega jahud, sool, suhkur ja kuivpärm omavahel kokku. Lisa käesoe vesi ja õli ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase tainal rätiku all 1 tund kerkida, seejärel sõtku seda laual ja moodusta pall ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika pätsile peale rist ja lase pätsil veel 30 minutit soojas kohas kerkida.
Küpseta pätsi 200 kraadi juures 35- 40 minutit.

Kommentaarid

Kaare ütles …
Oeh, kuidas mulle need saia ja sepikulised meeldivad. Aru ma ei saa, miks ma ise neid küpsetada ei viitsi :P
Jaanika ja Signe ütles …
Ei saa aru jah :D Eks siis on viimane aeg nende küpsetamine ette võtta :)