Itaalia kooretarretis- siidine panna cotta
Peab jälle tõdema, et lihtsad asjad on sageli need kõige geniaalsemad. Ja seda magustoitu on lausa uskumatult lihtne valmistada ja maitseb ta sõna otseses mõttes siidiselt ja lausa sulab suus. Eriti hästi maitseb koos hapumate marjadega, näiteks vaarikatega või siis hapudest marjadest valmistatud kastmega.
Retsept David Lebovitzilt.
Vaja läheb:
0,5 l vahukoort
50 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
3-4 lehte želatiini (12 g)
Kuumuta potis vahukoort suhkruga, seda pidevalt segades. Kui suhkur on sulanud, võta pott tulelt ja sega sisse vanilliekstrakt.
Õlita tassid või vormid. Lase želatiinilehtedel külmas vees paisuda, pigista kuivaks ja sega kooresegu hulka. Vala segu ettevalmistatud vormidesse ja hoia jahedas minimaalselt 2 tundi, kuni segu on tardunud. Libista vormiservad noaga lahti ja kummuta magustoidud serveerimistaldrikutele. Serveeri kas marjade, moosi, mee või veinikastmega.
Retsept David Lebovitzilt.
Vaja läheb:
0,5 l vahukoort
50 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
3-4 lehte želatiini (12 g)
Kuumuta potis vahukoort suhkruga, seda pidevalt segades. Kui suhkur on sulanud, võta pott tulelt ja sega sisse vanilliekstrakt.
Õlita tassid või vormid. Lase želatiinilehtedel külmas vees paisuda, pigista kuivaks ja sega kooresegu hulka. Vala segu ettevalmistatud vormidesse ja hoia jahedas minimaalselt 2 tundi, kuni segu on tardunud. Libista vormiservad noaga lahti ja kummuta magustoidud serveerimistaldrikutele. Serveeri kas marjade, moosi, mee või veinikastmega.
Kommentaarid