Suvikõrvitsa- kukeseene leib
Vahva ja mahlane küpsetis passib suurepäraselt praegusesse suvikõrvitsa ja kukeseene hooaaega. Tõeline maitseleid, mida võib süüa supi kõrvale või siis hoopis soojalt võiga. Tegelikult maitseb suurepäraselt ka lihtsalt niisama ahjusoojana.
Retsept GoodFoodist.
Vaja läheb:
1 suurem riivitud suvikõrvits
2 sl soola
2 sl oliivõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
100 g hakitud kukeseeni
350 g nisujahu
7 g kuivpärmi
2 sl hakitud basiilikut
125 ml käesooja vett
0,5 sl meresoola
Pane kooritud ja riivitud suvikõrvits kaussi ja puista peale 1 sl meresoola ning sega ja lase 20 minutit seista. Seejärel pigista käte abil suvikõrvitsast kogu vedelik välja. kuumuta pannil 1 sl oliivõli ja prae selles sibulat ja küüslauku umbes 4 minutit. Lisa hakitud seened ja prae veel 4 minutit. Lõpuks lisa suvikõrvits ja hauta paar minutit. Kurna vedelik ära ja pane segu jahtuma.
Mõõda jahu kaussi, sega juurde kuivpäem, ülejäänud õli ja sool. Seejärel lisa basiilik ja suvikõrvitsa segu. Sega ühtlaseks ja lisa 125 ml käesooja vett. Sõtku tainast kümme minutit ja vormi pätsiks ning aseta õlitatud ahjuplaadile. Määri päts ka pealt õliga ja jäta 25- 30 minutiks kerkima. Puista kerkinud pätsile peale meresoola ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 40- 50 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Retsept GoodFoodist.
Vaja läheb:
1 suurem riivitud suvikõrvits
2 sl soola
2 sl oliivõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
100 g hakitud kukeseeni
350 g nisujahu
7 g kuivpärmi
2 sl hakitud basiilikut
125 ml käesooja vett
0,5 sl meresoola
Pane kooritud ja riivitud suvikõrvits kaussi ja puista peale 1 sl meresoola ning sega ja lase 20 minutit seista. Seejärel pigista käte abil suvikõrvitsast kogu vedelik välja. kuumuta pannil 1 sl oliivõli ja prae selles sibulat ja küüslauku umbes 4 minutit. Lisa hakitud seened ja prae veel 4 minutit. Lõpuks lisa suvikõrvits ja hauta paar minutit. Kurna vedelik ära ja pane segu jahtuma.
Mõõda jahu kaussi, sega juurde kuivpäem, ülejäänud õli ja sool. Seejärel lisa basiilik ja suvikõrvitsa segu. Sega ühtlaseks ja lisa 125 ml käesooja vett. Sõtku tainast kümme minutit ja vormi pätsiks ning aseta õlitatud ahjuplaadile. Määri päts ka pealt õliga ja jäta 25- 30 minutiks kerkima. Puista kerkinud pätsile peale meresoola ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 40- 50 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Kommentaarid
Soovitan soojalt!
Aitäh superhea retsepti eest!