Kaerahelbe- õunakook

Kuna Eestimaa õunahooaeg on täies hoos ja sellel aastal tundub, et õunapuud on lausa lookas õunte all, vähemalt meie aias, siis oleks paslik seda ära kasutada ja valmistada kodumaistest õuntest üks väga kiiresti valmiv, aga suurepäraselt maitsev karamelline õunakook. Soovi korral võid kooki serveerida vanillijäätisega.
Retsept väikeste mugandustega Oma Maitsest.

Põhi:

3 dl jahu
2,5 dl kaeahelbeid
0,5 tl soola
1,5 dl fariinsuhkrut
150 g võid

Täidis:

4 hapukat õuna
4 sl fariinsuhkrut
4 sl võid
1 tl kaneeli
Põhja jaoks vahusta pehme või fariinsuhkruga ning lisa omavahel segatudjahu, kaerahelbed ja sool. Sega tainas ühtlaseks ja suru pikliku või ümara koogivormi põhja ja servadele. Kõpseta põhja 200 kraadi juures 10- 15 minutit.
Täidise jaoks koori ja puhasta õunad ning tükelda. sega õunad suhkruga. Sulata pannil või, vala pannile õunad, lisa ka kaneel ja kuumuta õunu segades, kuni õunad karamellistuvad. Seejärel vala täidis põhjale, määri ühtlaselt laiali ja serveeri.
Vaata ka Nami- Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas põhja sisse ei lähegi vaja muna ? Kas põhi ei tule liiga kuiv ja purune ?
Jaanika ja Signe ütles …
Muna ei lähe ja põhi tuleb mõnusalt krõbe, mitte kuiv, sest selle sees on ju võid ka paras ports. Meenutab maitselt kaerahelbe küpsist.