Tomatisupp parmesaniga

Iseenesest on sarnasest supist ka varem siin juttu olnud, aga kuna see supp valmis otsast lõpuni ainult värsketest koduaia tomatitest ja seda oli tugevalt tunda ka maitses, siis teeksin siinkohal sellest siiski pikemalt juttu.
Teatavasti on suuremal osal inimestest sellel aastal aias tomatiuputus, nii ka meil, ja seetõttu osutuski võimalikuks teha tomatitest kõikvõimalikke erinevaid roogi.
Otseselt retsepti selle supi jaoks polegi, niisiis alustame algusest. Kõigepealt tuleb võtta 5 l poti täis tomateid (umbes 2 kg) ja valada need keeva veega üle. Umbes 5 minuti pärast lase tomatitele külm vesi peale ja seejärel koori tomatid. Üldiselt tuleb sedamoodi tomatitel koor väga kergesti maha.
Seejärel lõika tomatid pooleks ja eemalda südamik ning tükelda tomatid ja keeda neid tasasel tulel omas mahlas pidevalt segades. Lõpetuseks tuleb see tomatipõree läbi sõela ajada, et saada siidise ja ühtlase tekstuuriga supipõhi.
Edasi toimi juba endale meelepärasel moel. Mina lisasin praetud kanafileetükke, hakitud basiiliku, soola ja pipart ning lasin supi keema. Serveerimisel riivisin peale kuhjaga Parmesani juustu ja ampsasin kõrvale röstitud sepikut.

Kommentaarid