Pohlasaiad

Klassikalised pärmitaina saiakesed veidi ebatraditsioonilise pohla-toorjuustu täidisega maitsevad hästi nii soojalt külma piimaga kui ka järgmisel päeval kohvi kõrvale. Algne retseptiidee on leitud "Väikesest saiaraamatust".

Tainas:

50 g pärmi
5 dl käesooja piima
2 dl suhkrut
2 tl soola
1 muna
16 dl nisujahu
200 g toasooja võid

Täidis:

2 dl pohli
1, 5 sl tärklist
200 g maitsestamata toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl suhkut
50 g sulavõid
100 g martsipani

Määrimiseks:

1 muna

Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks ning sega piimaga. Sega hulka munad, ülejäänud suhkur, jahu ja või. Sõtku tainastkuni see on sile ja lööb kausi küljest lahti. Lase tainal soojas kohas 30 minutit kerkida.
Sega pohlad tärklisega. Sega toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ning murenda või riivi martsipan.
Kummuta kerkinud tainas lauale ja rulli lahti. Määri tainas sulavõiga, seejärel määri peale toorjuust ja lõpuks puista peale pohlad ja martsipan. Rulli tainas kokku nagu rullbiskviit ja lõika tainast paari sentimeetri laiused tükid. Tõsta need paberist muffinivormidesse ja lase veel 15 minutit kerkida. Seejärel määri saiad munaga ja küpseta 225 kraadi juures 20- 22 minutit.

Kommentaarid