Lihtne ploomikook
Lihtsalt valmistatav ja mahlane ploomikook on parim just kodumaistest ploomidest. Võid seda valmistada ka plaadikoogina, ent siis tuleks taina koostisained kahekordistada. Sellest kogusest siin valmis ühe ümara koogivormi suurune kook. Retsept pärineb raamatust "100 kooki 2".
Tainas:
150 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
3 sl hapukoort
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
500 g ploome
3 sl fariinsuhkrut
Vahusta või suhkruga ja lisa kloppides ükshaaval munad. Seejärel sega juurde hapukoor. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa segades taina hulka. Vala tainas määritud ümarasse küpsetusvormi.
Poolita ploomid ja puhasta kividest ning lao lõikepind allpool tainale. Puista peale fariinsuhkur ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit.
Kommentaarid