Ploomi- sidrunikeeks

Mahlased kodumaised ploomid keeksi sees on lausa hõrgutavad. See ploomikeeks võlub just keeksi magusa ja ploomi hapuka koosluse täiusliku harmooniaga. Keeksi retsept pärineb raamatust "Kelmikad keeksid".

Vaja läheb:

500 g ploome
0,5 dl tuhksuhkrut
1 sl jahu
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
50 g võid
1 dl piima
1 sl sidrunimahla
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Poolita ploomid ja puhasta kividest ning sega tuhksuhkru ja 1 sl jahuga. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Sulata või, sega piimaga ja lisa munavahule. Seejärel sega juurde sidrunimahl ning ettevaatlikult segaes lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena sega tainasse ploomid. Vala tainas vormi ning küpseta 175 kraadi juures 1 tund.

Kommentaarid