Kodujuustukook sõstardega
Selle kodujuustukoogi retsept pärineb raamatust "Koogid 3". On mõnusaks vahelduseks erinevatele kohupiima- ja toorjuustukookidele. Kodujuustune täidis on maheda maitsega ja sõstrad lisavad mõnusat hapukust.
Põhi:
80 g röstitud metspähkleid
150 g Digestive küpsiseid
75 g sulavõid
Täidis:
400 g kodujuustu
4 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 tl želatiini
3 sl vett
Kaunistamiseks sõstraid
Põhja jaoks purusta pähklid ja küpsised ning sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega hulka kodujuust. Pane želatiin vette ja lase 5 minutit paisuda ning sulata seejärel vesivannil. Vala želatiin segades täidise hulka ja vala täidis põhjale. Lase tarduda külmas paar tundi. Serveerimisel puista peale sõstraid.
Sobivad ka loomulikult muud marjad (näiteks vaarikad).
Kommentaarid