Tomati-juustupirukas

August 24, 2010
Selle juustuse ja väga mahlase tomatipiruka retsept pärineb "Köögiviljaraamatust". Erinevate juustude, küüslaugu ja tomati aromaatne kooslus selles pirukas on ülimalt võluv ja viib lausa keele alla.

Põhi:

100 g võid
3 dl jahu
2 sl külma vett
1 tl soola

Täidis:

7 tomatit
2 dl majoneesi
200 g mozarella juustu
0,5 dl riivitud Parmesani
0,5 tl musta pipart
1 tl soola
2 küüslauguküünt

Põhja jaoks haki jahu, või ja sool purutaoliseks massiks ja lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas ümara pirukavormi põhja ning äärtesse ja eelküpseta 175 kraadi juures 8- 10 minutit.
Laota eelküpsetatud tainapõhjale vaheldumisi tomati- ja mozarellaviilud, maitsesta soola ja pipraga. Sega omavahel majonees, purustatud küüslauk ja riivitud Parmesani juust. Vala segu pirukale ja küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Serveeri basiiliku või punega.

2 comments:

  1. Eve said...:

    Appi, kui palju häid asju! :)
    Kunagi teen KINDLASTI midagi siit!
    Aitäh!

  1. köögivõlur said...:

    Palun-palun ja tee ikka!